• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День 22 січня – День Соборності – став для мільйонів українців великим святом

День 22 січня – День Соборності – став для мільйонів українців великим святом

2018-01-22

/Files/images/IMG_20180122_134640.jpg

Не можна бути справжнім громадянином своєї країни, коли ти не усвідомлюєш свого коріння, коли ти не знаєш історії свого народу і своєї сім’ї. Упродовж останніх років українці все частіше звертаються до свого коріння, до своєї історії. Славна Україна наша героїчними стежками історії, мужністю борців за її волю. Протягом багатьох років нам намагалися зробити людьми без роду та племені, а сьогодні наше прагнення знати своє героїчне минуле свідчить про духовне відродження нашого народу, про його славу і могутність. День 22 січня – День Соборності – став для мільйонів українців великим святом.

Саме цій знаменній події і було присвячено районний захід «Україна – єдина соборна держава», що пройшов у Лисиченському сільському клубі за участю заступника голови Славутської райдержадміністрації Притуляка П. П., працівників Лисиченської сільської ради, вчителів та учнів навчального закладу.

Ведучі заходу Самчук В. М. та Троцюк С. Р. познайомили присутніх з історією виникнення свята. Присутні дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, національну державу Лунали зі сцени з уст учнів вірші про силу єдності та пісні про Україну у виконанні завідуючої клубом Демедюк Л. І та вчителів Чабанової Г. Ю., Оксенчук Т. С., Троцюк С. Р. та Чабанової О. П. . Зачарували всіх чарівною піснею і наймолодші учасниці свята Софійка Чабанова та Софійка Яковчук. Не обминули свято і учасники танцювального гурту «Сузір’я», порадувавши присутніх своїми запальними танцями.

Також ведучі підкреслили, що сьогодні Україна, як ніколи раніше, потребує єдності й соборності всього українського народу. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудувати економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки.

Кiлькiсть переглядiв: 226

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930